Retrasă din tenis la 32 de ani, Maria Sharapova (câștigătoare a cinci titluri de Grand Slam) a afirmat că o admiră pe Ons Jabeur, jucătoare aflată pe locul al doilea în clasamentul WTA.

Maria Sharapova, pe covorul rosuFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Maria Sharapova se bucură că nu a trebuit să joace cu Ons Jabeur

Fosta lideră mondială, Sharapova nu a apucat să joace împotriva tunisiencei și a recunoscut că Ons „ar fi fost o adversară de coșmar”.

„Să vii de nicăieri, fără resurse, fără investiții și să treci peste toate barierele... Semnificația a ceea ce înseamnă asta pentru țara ei, pentru ea, pentru familia ei, este incredibil.

Când mă uit la Ons, mă gândesc că nu m-aș fi descurcat bine împotriva ei. Ar fi fost o adversară de coșmar. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-am retras, pentru că acel slice, oh, Doamne” - Maria Sharapova, în al doilea episod din Break Point, un documentar Netflix.

În vârstă de 28 de ani, Jabeur a devenit prima femeie arabă sau africană care a ajuns în finala unui Grand Slam (la Wimbledon și US Open 2022) și a câștigat un titlu WTA 1000 (la Madrid).

Ons Jabeur s-a oprit în turul al doilea la Australian Open 2023, după ce a fost învinsă surprinzător de Marketa Vondrousova (86 WTA).

În tenis, pierzi mult mai mult decât câștigi

Sharapova, care s-a retras după Australian Open 2020, a explicat cât de dificilă este viața unui jucător de tenis.

„În tenis, pierzi mult mai mult decât câștigi. Chiar și atunci când ești campioană și se întâmplă să pierzi un meci, te întrebi: 'Sunt suficient de bună?'. Dar trebuie să continui să reziști, altfel nu ești un jucător de tenis. Asta este ideea acestui sport, că ești mereu în căutare, încerci mereu să afli cine ești și unde vei ajunge” - Maria Sharapova.

Cine este Maria Sharapova

​În vârstă de 35 de ani, Maria Sharapova s-a născut la Nyagan, Rusia, iar domiciliul îl are de ani buni în Bradenton, Florida, SUA.

A câștigat de-a lungul carierei 5 titluri de Grand Slam (Australian Open 2008, Roland Garros 2012, 2014), Wimbledon (2004) și US Open (2006). Doar din tenis, aceasta a adunat $38.777.962.

Ultima parte a carierei a fost una departe de strălucirea cu care ne obișnuise Masha.

Pe 7 martie 2016, la Los Angeles, Maria Sharapova a anunțat că a fost depistată pozitiv cu meldonium, substanță care devenise interzisă de la 1 ianuarie același an.

După ispășirea suspendării, Sharapova nu a mai revenit niciodată la forma de odinioară, ea zbătându-se în anonimat din punct de vedere al rezultatelor sportive. În cele din urmă, a decis să se retragă din tenis.

Rusoaica are peste 4.4 milioane de urmăritori pe Instagram, iar în vara anului trecut a născut un băiețel pe nume Theodore.