Novak Djokovic a defilat până la calificarea în semifinalele de la Australian Open, sârbul arătând o formă fantastică pe durata primului Grand Slam al sezonului. Cel mai important adversar de până acum al Djokerului a fost vântul, cel care l-a obligat să facă ajustările necesare pe durata partidei cu Andrey Rublev.

Novak DjokovicFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vântul, adversarul lui Nole în victoria clară cu Andrey Rublev din sferturile AO

Dacă Nole nu a avut probleme contra lui Andrey (6-1, 6-2, 6-4), singurul care l-a obligat pe Djoker să-și modifice jocul și să facă ajustări a fost vântul.

„Am fost foarte aproape de nivelul din meciul cu De Minaur, dar aș spune că atunci am jucat mai bine. Îmi place să joc în sesiunea de seară pe acest teren care este atât de important pentru mine.

A bătut vântul în această seară, a trebuit să ne adaptăm condițiilor. Cei de la TV trebuie să înțeleagă că e foarte multă presiune din cauza vântului, trebuie să îți deschizi terenul mai mult, să îți alegi mai cu grijă loviturile” - Novak Djokovic.

Scorul nu arată realitatea din teren, spune Djokovic

„Cred că scorul nu arată neapărat realitatea din teren, Andrey a reușit să stea foarte aproape în multe gameuri. Au fost multe puncte echilibrate, dar mi-am găsit tenisul cel mai bun în momentele importante și asta contează” - Novak Djokovic, la finalul partidei, citat de Eurosport.

Djokovic vs Rublev, rezumat

Sursa video: Eurosport

Djokovic și accidentarea care nu mai există

„Am făcut tot ce se poate pentru ca piciorul să fie ok și a mers. Am făcut pauză în zilele libere, chiar dacă îmi era dor de tenis. Dar a trebuit să prioritizez lucrurile, recuperarea după problemele de la picior era cea mai importantă” - Novak Djokovic.

Despre semifinala cu Tommy Paul

Novak se află în fața semifinalei cu numărul 10 de la Melbourne, adversar urmând să-i fie Tommy Paul.

De știut: De câte ori a ajuns în semifinale la Australian Open, Djokovic a mers până la capăt și a câștigat trofeul pe Rod Laver Arena.

„Sper să continui să fiu bun pe teren. Tommy Paul nu are nimic de pierdut, e prima oară atât de departe într-un Grand Slam. A jucat bine în ultimele luni, dar trebuie să fiu gata. Nu trebuie să abordez meciul diferit față de ultimele două și cred că am o șansă bună să ajung în finală”, a încheiat Nole.

Traseul lui Novak Djokovic până la semifinalele de la Australian Open

Djokovic - Carballes Baena 6-3, 6-4, 6-0

Djokovic - Couacaud 6-1, 6-7(5), 6-2, 6-0

Djokovic - Dimitrov 7-6(7), 6-3, 6-4

Djokovic - De Minaur 6-2, 6-1, 6-2

Djokovic - Rublev 6-1, 6-2, 6-4

De știut:

  • Dacă va câştiga al zecelea său titlu de la Melbourne, Djokerul va reveni pe locul 1 în ierarhia ATP. De altfel, sârbul deține recordul all-time de săptămâni pe prima poziție mondială - 373.

Australian Open 2023, semifinalele masculine

Karen Khachanov (18) - Stefanos Tsitsipas (3)

Tommy Paul (35 ATP) - Novak Djokovic (5)

*Semifinalele masculine de simplu vor avea loc vineri, 27 ianuarie.