Tommy Paul s-a calificat în semifinale la Australian Open 2023, americanul aflat pe locul 35 în clasamentul mondial învingându-l în patru seturi pe conaționalul Ben Shelton (89 ATP).

Tommy PaulFoto: Asanka Ratnayake / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tommy Paul, în semifinale la Australian Open 2022

În vârstă de 25 de ani, Paul s-a impus după trei ore și șapte minute de joc în fața adversarului său mai puțin experimentat, scor 7-6(5), 6-3, 5-7, 6-4.

Chiar dacă Ben a reușit 24 de ași, Tommy a avut un joc mult mai precis și a comis doar 26 de erori neforțate, în timp ce adversarul a terminat partida cu 50.

De știut:

  • Pentru un în loc în marea finală a Grand Slamului de la Antipozi, Tommy Paul se va duela cu învingătorul partidei dintre rusul Andrey Rublev (favorit 5) și sârbul Novak Djokovic (4).
  • Tommy i-a mai învins la Melbourne pe Jan-Lennard Struff (167 ATP), Alejandro Davidovich Fokina (32 ATP), Jenson Brooksby (39 ATP) și Roberto Bautista Agut (25 ATP).
  • Grație parcursului de la Australian Open, Tommy Paul a urcat până pe locul 19 în clasamentul ATP Live (cea mai bună clasare a carierei).
  • Shelton (20 ani), care înaintea acestui sezon nu mai disputase vreun turneu în afara granițelor Statelor Unite, va înregistra un salt de 46 de poziții și va ocupa locul 43.

Rezumatul partidei dintre Tommy Paul și Ben Shelton

Sursă video: Eurosport