Gabriela Ruse și Marta Kostyuk s-au calificat în semifinalele probei de dublu de la Australian Open 2023, iar după victoria obținută în fața favoritelor nr. 4, Storm Hunter și Elise Mertens, românca și ucraineanca au oferit primele declarații.

Gabriela RuseFoto: Mathias Schulz / imago sportfotodienst / Profimedia

Gabriela și colega sa s-au impus cu 7-6(6), 2-6, 6-4, după două ore și 28 de minute de joc.

Gabriela Ruse: „Ne merge atât de bine pentru că suntem amândouă foarte nebune”

„A fost un meci foarte greu, nu-mi vine să cred că suntem în semifinale! Sunt foarte fericită să fiu aici cu tine, Marta. Am luptat foarte mult în ultimele două săptămâni și ce pot să spun... Ne vedem în semifinale! Mulțumesc că ați venit și ne-ați susținut!

(De ce le merge atât de bine în Australia) Cred că suntem amândouă foarte nebune, e al doilea Grand Slam al nostru împreună, și în Paris am jucat foarte bine și am fost foarte aproape să ne calificăm în semifinale. Încercăm să ne bucurăm de soare aici și o să vedem ce se întâmplă” - Gabriela Ruse, citată de Eurosport.

Marta Kostyuk: „În curând vom fi capi de serie”

„Ca jucător de simplu, nu am luat proba de dublu foarte în serios, sunt unul dintre acei oameni. Nu știu, pare ireal și faptul că am reușit asta în Australia este și mai important, e un loc special pentru mine. E un sentiment incredibil, dar începem deja să ne pregătim pentru semifinale.

(Ce înseamnă faptul că sunt singura pereche calificată în semifinale care nu e cap de serie) Înseamnă că în curând vom fi capi de serie, nu?” - Marta Kostyuk.

Australian Open, semifinalele probei de dublu

Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (1) - Marta Kostyuk/Gabriela Ruse

Shuko Aoyama/Ena Shibahara (10) - Coco Gauff/Jessica Pegula (2).

De știut:

  • Prin calificarea în semifinale, Ruse și Kostyuk și-au asigurat un cec la comun în valoare de 149.233 de dolari şi câte 780 de puncte WTA în ierarhia de dublu.
  • Pentru un loc în marea finală, Gabriela și Marta se vor duela cu principalele favorite de la Melbourne, Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova.
  • Cehoaicele au câștigat împreună șase titluri de Grand Slam: Roland Garros (2018, 2021), Wimbledon (2018, 2022), Australian Open (2022) și US Open (2022).