Novak Djokovic a cedat doar cinci gameuri în meciul cu Alex De Minaur și s-a calificat în sferturi la Australian Open 2023. Întrebat de presa sârbă despre îndoielile legate de accidentarea sa la coapsa stângă, sârbul a avut o reacție tranșantă.

Novak DjokovicFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Novak Djokovic „nu are de demonstrat nimic nimănui”

Accidentat în meciul disputat împotriva lui Daniil Medvedev la Adelaide, Nole a avut probleme în primele runde de la Melbourne și a cerut de fiecare dată intervenția medicului.

Sârbul a părut ca a uitat de dureri în partida din optimi, iar multe voci din lumea tenisului au spus că acesta se folosește de accidentare pentru a-și „adormi” adversarii.

„Îi las pe acești oameni să se îndoiască. Doar rănile mele sunt puse sub semnul întrebării. Când alți jucători sunt accidentați, ei sunt victime, dar când sunt eu, mă prefac. Este foarte interesant...

Nu trebuie să dovedesc nimic nimănui. Am RMN-ul, ecografia și restul, cele de acum doi ani și cele de astăzi. O să văd dacă le public în documentarul meu sau pe rețelele de socializare. Poate că o voi face, poate că nu.

Nu mă interesează cu adevărat ce cred sau ce spun oamenii. Este amuzant, este interesant să văd povestea din jurul meu, care este diferită de cea a altor jucători care trec prin ceva similar. M-am obișnuit, îmi dă și mai multă putere și motivație. Așa că le mulțumesc pentru asta” - Novak Djokovic, citat de L'Equipe.

De știut:

  • 25 de victorii consecutive are Nole la Australian Open, competiție pe care a câștigat-o de 9 ori de-a lungul carierei.
  • Sârbul s-a calificat pentru a 13-a oară în sferturile de la Melbourne și pentru a 54-a oară în carieră în sferturile turneelor de Grand Slam.
  • În sferturile de finală de miercuri, Djokovic îl va înfrunta pe rusul Andrey Rublev. Djokerul conduce cu 2-1 în meciurile directe, victoria rusului venind pe zgură (la Belgrad, în 2022).