Holger Rune a fost aproape de calificarea în sferturile Australian Open 2023, dar nu a închis la timp partida cu Andrey Rublev (a ratat și două mingi de meci) și rusul a reușit să revină spectaculos. Patrick Mouratoglou, care a pregătit-o anul trecut pe Simona Halep, a vorbit despre înfrângerea suferită de elevul său.

Patrick MouratoglouFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Patrick Mouratoglou, încrezător în potențialul lui Holger Rune

„Întotdeauna este dezamăgitor să pierzi, și cu atât mai mult din cauza unei mingii care a căzut în terenul tău după ce a atins fileul. Trebuie să îl felicităm pe Andrey Rublev pentru un meci extraordinar și îi dorim să ajungă departe la Australian Open.

Vreau să-mi exprim admirația pentru acest tânăr jucător, Holger Rune, pentru toate progresele pe care le-a făcut. Este curajos, este plin de entuziasm și energie și va realiza lucruri mari în viitor, fără îndoială” - Patrick Mouratoglou, citat de Eurosport.

Holger Rune i-a spus lui Patrick Mouratoglou să tacă în timpul meciului cu Andrey Rublev

Rune, care a condus cu 5-2 în setul decisiv, a fost prins din urmă de Rublev și le-a cerut celor din loja sa să tacă. Danezul și-a explicat gestul la conferința de presă.

„De obicei, îmi place să mi se dea sfaturi din când în când. Dar nu tot timpul. Acolo, am simțit că nu era momentul, trebuia să mă concentrez doar pe teren. În aceste momente, totul se joacă pe un punct sau două. Și cu cât sunt mai concentrat pe teren, cu atât mai mult tenis bun pot produce.

Dacă nu sunt 100% prezent pe teren, e complicat. Mai ales în momentele tensionate. Cred că este important să rămân concentrat pe planul de joc și pe teren. Fără asta, putem pierde un punct, două puncte și asta poate fi suficient pentru a pierde meciul” - Holger Rune.

De știut:

  • Andrey Rublev se va duela pentru un loc în semifinalele Australian Open 2023 cu Novak Djokovic (favorit 4).