Elena Rybakina este jucătoarea momentului în circuitul WTA, sportiva care reprezintă Kazahstan reușind să o elimine pe Iga Swiatek, lidera mondială, în optimile de la Australian Open 2023.

Elena RybakinaFoto: Fuminori Ogane / AP / Profimedia

>> Iga Swiatek și explicația pentru înfrângerea surprinzătoare din optimile Australian Open

Elena Rybakina a învins-o pe Iga Swiatek, dar spune că trebuie să-și îmbunătățească mult jocul

După victoria contra polonezei, campioana en-titre de la Wimbledon rămâne cu picioarele pe pământ și spune că mai are multe de îmbunătățit în jocul ei pentru a putea deveni într-o zi lideră mondială.

„Este clar că am acumulat multă experiență în ultimele douăsprezece luni, mai ales după Wimbledon. Cred că am multă experiență, ceea ce m-a ajutat să fac o pregătire grozavă cu echipa mea în ultimele luni.

Nu știu dacă într-o zi voi deveni numărul 1 în lume, momentan cred că trebuie să continui să îmbunătățesc multe aspecte ale jocului meu. Există jucătoare grozave acolo, toate adversarele sunt cu adevărat tari, așa că văd că mai trebuie să îmbunătățesc multe lucruri.

Dar dacă performez așa cum am făcut săptămâna aceasta, cu acest nivel de consistență, aș spune că pot fi numărul unu, pot învinge pe oricine, dar acum trebuie să găsesc această consistență” - Elena Rybakina, citată de Eurosport.

După un meci de o oră și 29 de minute, Rybakina a învins-o pe Swiatek în două seturi, scor 6-4, 6-4.

Pentru un loc în semifinalele de la Melbourne, Elena Rybakina trebuie să se dueleze cu Jelena Ostapenko (favorită 17 și campioană la Roland Garros în 2017).

S-ar putea să te intereseze și:

>> Cea mai bogată jucătoare din circuitul WTA, în sferturi la Australian Open

>> Australian Open 2023, în istoria tenisului - Premiera înregistrată la un Grand Slam în Era Open

>> VIDEO Surpriză mare în optimile Australian Open - Lidera mondială a fost învinsă în două seturi

>> Australian Open: Încă o mare favorită, eliminată în optimi