​Perechea formată din Gabriela Ruse și Marta Kostyuk a obținut sâmbătă calificarea în optimile probei de dublu de la Australian Open, primul Grand Slam al anului.

Gabriela RuseFoto: Dan O' Connor/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gabriela și colega sa au trecut de favoritele nr. 9, americanca Nicole Melichar-Martinez și australianca Ellen Perez, scor 3-6, 7-6(7), 6-0. Partida a durat două ore și două minute.

Perechea româno-ucraineană a salvat o minge de meci la scorul de 6-7 în tiebreakul setului secund.

Prin calificarea în optimi, Ruse și Kostyuk și-au asigurat un cec la comun în valoare de 67.250 de dolari australieni şi câte 240 de puncte WTA în ierarhia de dublu.

Pentru un loc în sferturi, Gabriela și Marta se vor duela cu echipa câștigătoare a meciului Miriam Kolodziejova/Marketa Vondrousova (Cehia) - Beatriz Haddad Maia/Shuai Zhang (Brazilia/China, favorite 7).

În aceeași fază a competiției, Monica Niculescu și elvețianca Viktorija Golubic vor lupta cu învingătoarele din meciul Storm Hunter/Elise Mertens (Australia/Belgia, favorite 4) - Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franţa). De reamintit că dublul Babos / Mladenovic are patru Grand Slamuri câștigate în această formulă.