​Danielle Collins (finalistă la ediția de anul trecut a Grand Slamului de la Melbourne) a fost eliminată de Elena Rybakina (campioana de la Wimbledon) în turul trei de la Australian Open 2023.

Danielle CollinsFoto: Jason Heidrich / Icon Sportswire / Profimedia

Danielle Collins, învinsă de Elena Rybakina la Australian Open

Favorită 13, Collins a cedat în fața jucătoarei care reprezintă Kazahstan, scor 6-2, 5-7, 6-2, după două ore și cinci minute de joc.

Rezumatul partidei dintre Collins și Rybakina

Sursa video: Eurosport

Rybakina (25 WTA și cap de serie nr. 22) va da în optimi peste învingătoarea partidei dintre Iga Swiatek (principala favorită) și Cristina Bucșa (100 WTA, jucătoare născut la Chișinău).

Collins a obținut la Australian Open 2022 cel mai bun rezultat al carierei și a fost oprită din drumul spre trofeu doar de Ashleigh Barty: reprezentanta gazdelor a câștigat finala cu 6-3, 7-6(2).

Danielle nu a reușit să își apere punctele câștigate anul trecut și se află pe locul 38 în clasamentul WTA în timp real (cu 27 de locuri mai jos decât se afla înainte de startul primului Grand Slam al anului). Americanca ar mai putea pierde câteva poziții, în funcție de rezultatele care se vor înregistra în continuare la Melbourne.

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal (eliminat în turul al doilea).