Matteo Berrettini ajungea în 2021 până în finala de la Wimbledon, iar la începutul anului trecut se afla pe locul 6 în clasamentul mondial, dar italianul a dezvăluit că nu s-a așteptat dintotdeauna să ajungă un jucător de top.

Matteo BerrettiniFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Matteo Berrettini, moment de sinceritate: „Eram doar înalt și slab”

Aflat în prezent pe locul 14 ATP, Berrettini a recunoscut în documentarul Break Point că nu era un jucător așa de bun în copilărie și că nu se aștepta să ajungă în punctul în care să se poată întrețină doar din banii câștigați din tenis.

„Tenisul este în ADN-ul meu, pentru că toată familia mea joacă. Dar nu trebuia să devin un jucător de Top 10. Nu eram atât de bun. Nu aveam multă forță. Eram doar înalt și slab. Ca o girafă sau ceva de genul ăsta.

Părinții mei erau speriați că nu voi putea trăi din tenis și, evident, nu eram chiar bogați. Erau ceva de genul: 'Ești sigur că vrei să faci asta?' Îmi amintesc că le-am spus: „Da, asta vreau să fac”.

Ceea ce mi-au spus ei a fost: 'Singurul lucru pe care ni-l dorim este ca tu să te implici 100% în ceea ce faci'. Așa că atunci când intru pe teren, mă forțez până la limită de fiecare dată” - Matteo Berrettini, în al doilea episod din Break Point, o producție Netflix.

Matteo a părăsit Australian Open 2023 încă din runda inaugurală, după ce a fost învins în cinci seturi de Andy Murray, scor 6-3, 6-3, 4-6, (7)6-7, 7-6(6).

Potrivit site-ului ATP, Berrettini a câștigat până acum 10.794.890 de dolari doar din premiile din tenis. Italianul are șapte titluri în palmares și a ajuns până în finala Wimbledon 2021.