Joi tocmai s-au finalizat toate meciurile din turul doi al turneului de la antipozi, atât pe tabloul masculin, cât și pe cel feminin, din această noapte urmând să se dispute meciurile din turul trei al competiției.

Michael MmohFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Suntem încă sub influența meciului epocal dintre campionul britanic Andy Murray și favoritul gazdelor, australianul Thanasi Kokkinakis , un adevărat late night thriller cum ar spune americanii, meci încheiat la ora 4 dimineața (ora locală) cu victoria lui Andy Murray în set decisiv.

Pe lângă faptul că această partidă a fost cea mai lungă din cariera ambilor sportivi, peste 5 ore de luptă, a fost totodată și meciul terminat la ora cea mai târzie în istoria unui turneu de grand slam.

Michael Mmoh și povestea turneului de până acum

Trăgând linie după aceste prime cinci zile rămânem cu șocul eliminării campionului de anul trecut Rafael Nadal care a cedat în turul 2 în fața lui Mckanzie McDonald în 3 seturi dar cu un Rafa vizibil chinuit în continuare de accidentări.

Însă povestea turneului de până acum este cea a lui Michael Mmoh ,,turistul” ajuns în turul al treilea la Melbourne după ce a reușit să treacă de neamtul Alex Zverev în 4 seturi, dar povestea din spatele acestei victorii este una frumoasă.

Americanul a pierdut în ultimul tur al calificărilor și se pregătea să plece înapoi în Statele Unite, și-a rezervat chiar biletul de avion către tara natală când a fost anunțat de către organizatori că a intrat pe tabloul principal ca lucky loser .

A trecut în primul tur de francezul Lokoli în 5 seturi iar acum a trecut de unul dintre favoriții competiției. Mmoh a fost savuros la conferința de presă declarând:

„Nu-mi dau încă seama de ceea ce mi se întâmplă, nu-mi dau seama dacă e vis sau realitate, acum două zile mi-am rezervat biletul de avion către casă, iar acum am reușit victoria carierei și prima calificare în turul al 3 -lea la un grand slam, măcar nu-mi pare rău că am rămas cu banii dați pe biletul de avion, mi-am scos banii prin aceasta calificare''- a declarat amuzat americanul la conferința de presă de după meciul cu Zverev .

Nole, din nou „accidentat”?

O altă istorie cu repetiție pare să avem la acest turneu și în cazul campionului sârb, Novak Djokovic, care s-a calificat în turul al treilea, însă acuzând o accidentare la piciorul drept.

Curios sau nu, la ultima participare a sârbului, la ediția din 2021, pe care a reușit să o câștige, într-un meci din turul al treilea împotriva lui Taylor Fritz, Nole a părut accidentat și abia mai putea păși pe teren.

Totuși avea să câștige acel meci și apoi peste câteva zile titlul de la antipozi, acesta fiind aspru criticat de mass media și fanii tenisului, acuzându-l că a mimat o accidentare pentru a reuși să-și scoată adversarul din ritm.

Sa fie o nouă istorie cu happy-end pentru sârb? Rămâne de văzut.