Andy Murray l-a învins pe Thanasi Kokkinakis în cel mai lung meci din cariera sa (4-6, 6-7, 7-6, 6-3 și 7-5 / 5 ore și 50 de minute), iar britanicul îl va întâlni pe Roberto Bautista-Agut în turul al treilea.

Andy MurrayFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Andy Murray și duelul cu Thanasi Kokkinakis - Al doilea cel mai lung din istoria Australian Open

Andy Murray și Thanasi Kokkinakis au fost protagoniștii unui meci antologic la Australian Open, iar britanicul a reușit o revenire de senzație, de la 0-2 la seturi, acesta fiind și cel mai lung meci din cariera scoțianului.

A fost pentru a 10-a oară când Murray revine de la 0-2 în cariera sa, depășindu-i la acest capitol pe Roger Federer și Todd Martin.

În urmă cu 4 ani, Andy Murray își anunța retragerea din tenis chiar în cadrul unei conferințe de presă la Australian Open, iar acum la vârsta de 35 de ani și cu un șold metalic, scoțianul a produs o revenire de senzație după aproape 6 ore de joc.

„Nu știu cum am reușit să câștig, pur și simplu nu știu. Am o inimă mare. Mi-ați spus o statistică, după meciul cu Berrettini, că am câștigat multe meciuri de la 0-2 la seturi pentru adversari.

Am experiență, iubesc sportul ăsta, astea au fost cheile acestei victorii. Îmi place să mă bat pe teren, iubesc să fiu în competiție.” - a fost primul mesaj al lui Andy Murray.

Cu toate că meciul s-a încheiat spre dimineață, publicul prezent pe arena din Melbourne a rămas până la final, iar atmosfera creată de aceștia i-a împins pe cei doi sportivi de la spate, așa cum și Murray a recunoscut.

„Vă mulțumesc că ați rămas până la această oră în tribune. E ridicol că s-a ajuns la această oră, dar vă mulțumesc. Atât în numele meu, cât și al lui Thanasi, ne-ați ajutat enorm, ne-ați dat energie. Acum, e timpul să mergem la culcare.” - a încheiat Murray în uralele publicului.

Recordul pentru cel mai lung meci din istoria Australian Open este deținut de Novak Djokovic și Rafael Nadal, care au jucat finala turneului de la Melbourne în anul 2012. Cei doi au avut nevoie de nu mai puțin de 5 ore și 53 de minute.