Ziua de joi a venit cu surprize mari pe tabloul masculin de simplu de la Australian Open 2023, alți doi favoriți importanți (Taylor Fritz și Alexander Zverev) fiind eliminați.

Alexander ZverevFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Taylor Fritz, Alexander Zverev și Casper Ruud, eliminați surprinzător de la AO

Cap de serie numărul 8 la Melbourne, Taylor Fritz (campion en-titre la Indian Wells) a fost învins după un meci epuizant de patru ore și două minute de Alexei Popyrin.

Favoritul gazdelor se află pe locul 113 în ierahia mondială, iar victoria a venit în cinci seturi, 6-7(4), 7-6(2), 6-4, 6-7(6), 6-2.

Într-o altă partidă a zilei, Alexander Zverev (favorit 12) a cedat în patru seturi contra lui Michael Mmoh (SUA - 107 ATP). A fost 6-7(1), 6-4, 6-3, 6-2 pentru jucătorul american (ajuns pe tabloul principal din postura de lucky loser). Partida a durat trei ore și 26 de minute.

Reamintim că tot joi a fost eliminat și al doilea favorit al Grand Slamului de la Melbourne, Casper Ruud.

Trei din primii zece favoriți de la Melbourne au părăsit deja competiția australiană: Rafael Nadal (1), Casper Ruud (2) și Taylor Fritz (8).

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal (eliminat între timp din competiție).

S-ar putea să te intereseze și:

Rafael Nadal, verdict dur din partea medicilor - Turneele pe care le va rata ibericul