Irina Begu a părăsit Australian Open în turul al doilea, jucătoarea noastră fiind învinsă de Laura Siegemund (a patra victorie consecutivă împotriva Irinei), scor 7-5, 5-7, 3-6. În urma acestui rezultat, România a rămas fără reprezentante pe tabloul feminin de simplu de la primul Grand Slam al anului.

Irina BeguFoto: Brenton EDWARDS / AFP / Profimedia

Irina Begu, a patra înfrângere consecutivă cu Laura Siegemund

Cap de serie 27 la Melbourne, Irina a început mai bine meciul cu Siegemund, jucătoarea noastră conducând cu 2-0 și 3-1 în startul duelului.

Primul set a avut nevoie de „prelungiri”, iar Begu a fost mai inspirată pe finalul manșei: s-a impus cu 7-5 (au fost nu mai puțin de șapte breakuri).

Setul al doilea a fost unul foarte echilibrat: Irina a avut șapte mingi de break, le-a ratat pe toate, în timp ce Laura a fructificat-o pe singura (6-5).

Nemțoaica a închis manșa cu serviciul (7-5), iar partida avea să intre în setul decisiv.

Cu moralul zdruncinat serios după multiplele oportunități ratate în setul al doilea, Irina a dezarmat în decisiv.

Blocajul mental al jucătoarei noastre s-a simțit peste fileu, iar Siegemund a profitat din plin.

Ocupanta locului 158 în ierarhia WTA a pus game după game în dreptul ei pe tabelă, iar scorul a ajuns să arate 4-0 în favoarea ei.

Din păcate pentru Begu, nu a mai fost cale de revenire, nemțoaica câștigând setul cu 6-3. Partida a durat trei ore și 12 minute.

Rezumatul partidei Begu vs Siegemund

Sursa video: Eurosport

Statistica partidei Begu vs Siegemund

Ași: 0-0

Duble greșeli: 8-3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 57%-55%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 45%-55%

Lovituri câștigătoare: 25-40

Erori neforțate: 53-60

Total puncte câștigate: 107-111

Siegemund face pasul în turul al treilea de la Australian Open, acolo unde va da peste Caroline Garcia (a patra favorită de la Melbourne).

De știut:

  • Irina Begu va primi un cec de 158.850 de dolari australieni şi 45 de puncte WTA.
  • Este al patrulea succes consecutiv reușit de Siegemund în meciurile cu Begu, scorul devenind acum 4-1 în favoarea nemțoaicei.

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal (eliminat între timp din competiție).