​Casper Ruud a fost unul dintre performerii anului trecut în circuitul ATP și a ajuns în două finale de Grand Slam, dar norvegianul aflat pe locul 3 în clasamentul mondial nu a început la fel de bine noul sezon și a părăsit Australian Open 2023 încă din turul al doilea.

Casper RuudFoto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Casper Ruud, învins de Jenson Brooksby la Australian Open

Ruud era cel mai bine clasat jucător rămas în competiție la Melbourne (Carlos Alcaraz nu a putut participa, iar Rafael Nadal a fost eliminat), dar nu a prins deloc o zi bună în fața lui Jenson Brooksby (39 ATP) și americanul a profitat din plin.

Norvegianul a revenit spectaculos de la 3-5 în setul al treilea (a salvat trei mingi de meci și și-a adjudecat manșa la tiebreak), dar a cedat din nou inițiativa și și-a pierdut de trei ori serviciul în setul al patrulea.

Casper a avut procentaje slabe la lansare (63% cu primul serviciu și 38% cu al doilea), prea multe erori neforțate (55), mult mai puține lovituri câștigătoare decât adversarul (33, în timp ce Brooskby a reușit 50) și a cedat după trei ore și 55 de minute de joc, scor 6-3, 7-5, (4)6-7, 6-2.

De știut:

  • În turul următor al Grand Slamului australian, Jenson Brooksby va juca împotriva compatriotului său Tommy Paul (35 ATP), care l-a eliminat pe ibericul Alejandro Davidovich Fokina (32 ATP, cap de serie nr. 30), scor 6-2, 2-6, (4)6-7, 6-3, 6-4.
  • Casper Ruud are în palmares două finale de Grand Slam, ambele pierdute: Roland Garros și US Open (2022).

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal (eliminat între timp din competiție).