Katie Volynets (jucătoare venită din calificări) a oferit prima mare surpriză a zilei de joi de la Australian Open 2022, americanca eliminând-o pe Veronika Kudermetova (a noua favorită) încă din turul al doilea.

Veronika KudermetovaFoto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Profimedia

Veronika Kudermetova, învinsă de Katie Volynets la Australian Open 2023

Aflată pe locul 113 în clasamentul WTA, Volynets (care era învinsă de Venus Williams la începutul acestui an) s-a impus după două ore și nouă minute de joc, scor 6-4, 2-6, 6-2.

Kudermetova a fost cea care a dictat ritmul, dar rusoaica a comis mult prea multe erori neforțate (47, spre deosebire de doar 28 ale adversarei) și nu a reușit să compenseze cu loviturile câștigătoare (31, în timp ce americanca a reușit doar 14).

În turul următor, Katie Volynets va juca împotriva învingătoarei meciului dintre chinezoaica Shuai Zhang (22 WTA și favorită 23) și croata Petra Martic (37 WTA).

Katie le-a mai învins la Grand Slamul de la Melbourne pe Ekaterine Gorgodze (220 WTA), Nigina Abduraimova (176 WTA), Kristina Mladenovic (151 WTA) și Evgeniya Rodina (445 WTA).

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal.