Eliminarea din runda inaugurală de la Australian Open 2023 în fața Yuliei Putintseva (scor 6-2, 4-6, 3-6) vine cu vești proaste pentru Sorana Cîrstea, care a fost amendată pentru că a refuzat orice interacțiune cu presa după meci.

Sorana CirsteaFoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

>>> Căderi importante în clasamentul WTA pentru jucătoarele din România după Australian Open

Sorana Cîrstea nu a respectat codul de conduită impus la Australian Open 2023 cu privire la relația cu presa

Eșecul Soranei în fața Yuliei Putintseva (scor 6-2, 4-6, 3-6) a fost destul de greu de digerat pentru româncă, care a refuzat să acorde orice fel de interviu la finalul jocului.

Deși făcuse un prim set foarte bun, Sorana Cîrstea și-a ieșit din ritm în setul secund, când partida a fost întreruptă din cauza ploii. La revenirea pe teren, jucătoarea din România a fost deconectată, iar Yulia Putintseva a câștigat seturile 2 și 3, avansând în turul următor al competiției.

Dezamăgirea a fost mare pentru Sorana, care nu a colaborat sub nicio formă cu presa.

Potrivit ProSport, Sorana Cîrstea a fost amendată cu suma de 10 mii de dolari, iar după participarea la ediția din acest an a Australian Open, românca va rămâne cu un cec de 63.724 de dolari.

Mai mult decât atât, Sorana Cîrstea va părăsi și Top 50 WTA, însă există posibilitatea să iasă și din primele 60 de jucătoare ale lumii în funcție de celelalte rezultate înregistrate la Australian Open.

De știut:

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal (eliminat între timp din competiție).

S-ar putea să te intereseze și:

>> VIDEO Faza zilei la Australian Open: Soția lui Nadal plânge în tribună

>> Australian Open: Bianca Andreescu, eliminată surprinzător de o jucătoare născută la Chișinău, locul 100 WTA

>> Emma Răducanu, eliminată de una din marile favorite de la Australian Open 2023

>> Australian Open 2023: Dublă campioană de Grand Slam, eliminată în turul al doilea