Irina Begu a aflat numele adversarei pe care o va întâlni în turul doi de la Australian Open. Cap de serie 27 la Melbourne, sportiva noastră se va duela cu Laura Siegemund (locul 158 mondial).

Irina BeguFoto: Brenton EDWARDS / AFP / Profimedia

Irina Begu, meci cu Laura Siegemund în turul doi de la Australian Open

Sportiva din Germania a trecut de Lucia Bronzetti (Italia - 52 WTA), scor 2-6, 6-4, 6-3. Meciul a durat două ore şi 43 de minute.

Reamintim că Irina Begu a fost condusă cu 1-0 la seturi și 5-3, dar a reușit cumva să se agațe de fiecare punct și să întoarcă în favoarea ei un meci care părea la un moment dat pierdut.

Jucătoarea noastră s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open 2023 după ce a trecut de Elizabeth Mandlik, ocupanta locului 129 WTA (3-6, 7-6(1), 6-2).

Begu vs Siegemund 1-3

Irina și Laura s-au duelat până acum de patru ori, scorul fiind 3-1 în favoarea nemțoaicei.

Begu s-a impus în 2015, la Charleston. De cealaltă parte, Siegemund a avut câștig de cauză la Indian Wells (2016), București (2019) și Palermo (2020).

Reacția Irinei Begu după calificarea în turul doi de la Australian Open

„Am început bine, cu 2-0, însă am fost puţin mai tensionată decât în alte meciuri. Cred că din această cauză am avut puţin picioarele blocate. Braţul la fel.

Mingea mea nu a deranjat atât de mult, am fost destul de pasivă şi nu am pus presiune. Ea nu a jucat rău, însă cred că nu am variat suficient de mult în primul set şi o bună parte din setul al doilea.

Bineînţeles că îmi doresc să joc cât mai bine. O iau meci cu meci. Rezultatul de la Adelaide este unul, bineînţeles că îmi dă încredere, însă aici condiţiile sunt diferite.

Acolo erau 30 şi ceva de grade, azi am jucat pe 18 grade, deci contează foarte mult, cel puţin în jocul meu, să fie mai cald. Încerc să fac tot ce pot în acest turneu şi sper să ajung cât mai departe.

Ne ştim destul de bine, am jucat de multe ori împotriva ei. Este o adversară dificilă. Voi încerca să joc un tenis mai bun faţă de astăzi” - Irina Begu, pentru Eurosport.

De știut:

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal (eliminat între timp din competiție).

S-ar putea să te intereseze și:

>> Australian Open: Bianca Andreescu, eliminată surprinzător de o jucătoare născută la Chișinău, locul 100 WTA

>> Emma Răducanu, eliminată de una din marile favorite de la Australian Open 2023

>> Australian Open 2023: Dublă campioană de Grand Slam, eliminată în turul al doilea

>> VIDEO Faza zilei la Australian Open: Soția lui Nadal plânge în tribună