​Bianca Andreescu a părăsit surprinzător Australian Open 2023 în turul al doilea, sportiva cu origini românești fiind învinsă de Cristina Bucșa, jucătoare care reprezintă Spania, dar care s-a născut la Chișinău (scor 2-6, 7-6(7), 6-4).

Bianca AndreescuFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Bianca Andreescu, eliminată după ce a ratat o minge de meci

Bianca (jucătoarea cu o experiență net superioară) a început meciul mai bine, iar primul set i-a revenit cu 6-2. Andreescu nu și-a cedat serviciul și a fost inspirată de la retur.

Setul al doilea a fost unul cu multe evenimente: au fost șase breakuri, Cristina a condus cu 5-1, Bianca a revenit incredibil și a egalat (5-5), iar învingătoarea avea să fie stabilită în tiebreak (9-7 pentru Bucșca, după ce Bianca a ratat și o minge de meci).

Un singur break a făcut diferența în decisiv, Cristina Bucșa închizând meciul cu un set câștigat cu 6-4. Partida a durat două ore și 51 de minute.

Cristina Bucșa, antrenată de tatăl ei

Cristina este pasionată de lectură, psihologie, filozofie și îl are ca mentor și antrenor pe tatăl său.

„Nu știu ce tensiune folosesc pentru rachetă. Tatăl meu face totul, așa a fost mereu”.

Deși a intrat în top 100 WTA, Bucșa rămâne cu picioarele pe pământ.

„Îmi place să joc meci cu meci. Să plec de pe teren cu sentimentul că am îmbunătățit ceva. Mă bucur să fiu în top 100, dar nu este ceva extraordinar. Am un mod de a vedea tenisul diferit decât alți jucători”, a încheiat jucătoarea spaniolă în vârstă de 25 de ani.

De știut:

  • După calificarea în turul al treilea de la Australian Open, Cristina Bucșa va înregistra un salt de 16 locuri în ierarhia mondială. În clasamentul WTA live, sportiva născută în Republica Moldova se află momentan pe 84 (cel mai bun loc ocupat în carieră).

>> Australian Open: Irina Begu, în turul al doilea după o revenire spectaculoasă

>> Cristina Bucșa, jucătoarea care își cumpără singură echipamentul și care stă departe de rețelele de socializare

>> Australian Open 2023: Dublă campioană de Grand Slam, eliminată în turul al doilea

>> VIDEO Faza zilei la Australian Open: Soția lui Nadal plânge în tribună