Irina Begu a fost condusă cu 1-0 la seturi și 5-3, dar a reușit cumva să se agațe de fiecare punct și să întoarcă în favoarea ei un meci care părea la un moment dat pierdut. Jucătoarea noastră s-a calificat în turul al doilea de la Australian Open 2023 după ce a trecut de Elizabeth Mandlik, ocupanta locului 129 WTA (3-6, 7-6(1), 6-2).

Irina BeguFoto: Peter Mundy/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Australian Open: Bianca Andreescu, eliminată surprinzător de o jucătoare născută la Chișinău, locul 100 WTA

Primul set al partidei a reprezentat un adevărat recital de breakuri: Irina a condus cu 2-0, dar soarta manșei a fost stabilită după un număr total de șase breakuri.

Gameurile de serviciu au fost un adevărat coșmar pentru cele două jucătoare, cu mențiunea că Irina a cedat jocurile de la lansare în patru rânduri (6-3 pentru americancă).

Elizabeth a știut să gestioneze mai bine momentele importante, iar variația din jocul sportivei din SUA a incomodat-o vizibil pe jucătoarea noastră în multe momente.

Nici în setul al doilea nu s-au schimbat prea mult coordonatele: au fost tot șase breakuri, iar americanca a condus la un moment dat cu 5-3, fiind la un singur game distanță de calificare.

Irina nu a cedat însă lupta în niciun moment, iar soarta setului avea să fie întoarsă până la urmă într-un tiebreak adjudecat clar de Begu, scor 7-1.

Scăpată dintr-o situație limită, Irina a profitat de valul de încredere care și-a făcut loc în mintea ei. Begu a reușit trei breakuri, s-a distanțat la 5-1, iar partida avea să fie închisă de sportiva noastră (6-2, după a treia minge de meci fructificată) după un duel de două ore și 38 de minute.

Rezumatul partidei Begu vs Madlik

Sursa video: Eurosport

Reacția Irinei Begu după calificarea în turul doi de la Australian Open

„Am început bine, cu 2-0, însă am fost puţin mai tensionată decât în alte meciuri. Cred că din această cauză am avut puţin picioarele blocate. Braţul la fel.

Mingea mea nu a deranjat atât de mult, am fost destul de pasivă şi nu am pus presiune. Ea nu a jucat rău, însă cred că nu am variat suficient de mult în primul set şi o bună parte din setul al doilea.

Bineînţeles că îmi doresc să joc cât mai bine. O iau meci cu meci. Rezultatul de la Adelaide este unul, bineînţeles că îmi dă încredere, însă aici condiţiile sunt diferite.

Acolo erau 30 şi ceva de grade, azi am jucat pe 18 grade, deci contează foarte mult, cel puţin în jocul meu, să fie mai cald. Încerc să fac tot ce pot în acest turneu şi sper să ajung cât mai departe.

Ne ştim destul de bine, am jucat de multe ori împotriva ei. Este o adversară dificilă. Voi încerca să joc un tenis mai bun faţă de astăzi” - Irina Begu, pentru Eurosport.

De știut:

  • În turul al doilea de la Australian Open 2023, Irina Begu va da peste Laura Siegemund (158 WTA).

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal (eliminat între timp din competiție).

>> Emma Răducanu, eliminată de una din marile favorite de la Australian Open 2023

>> Australian Open 2023: Dublă campioană de Grand Slam, eliminată în turul al doilea

>> VIDEO Faza zilei la Australian Open: Soția lui Nadal plânge în tribună