Novak Djokovic și-a făcut apariția la Australian Open în primul meci oficial după scandalul în care a fost implicat anul trecut (nu a fost lăsat să participe). Sârbul a etalat un joc sigur contra lui Roberto Carballes Baena (Spania - 75 ATP), s-a calificat în turul al doilea și le-a transmis un puternic mesaj rivalilor săi de la Melbourne.

Novak DjokovicFoto: Aaron Favila / AP / Profimedia

Nole a încheiat meciul de pe Rod Laver Arena (partidă la care a avut parte de o susținere importantă din tribune) în două ore și două minute. A fost 6-3, 6-4, 6-0 pentru Djoker.

Djokovic a trimis 9 ași, a comis o dublă greșeală, a câștigat 87% din punctele jucate cu primul serviciu, 64% cu al doilea, a bifat 41 de lovituri câștigătoare și a încheiat meciul cu 21 de erori neforțate.

Rezumatul partidei Djokovic vs Baena

Sursa video: Eurosport

Cap de serie numărul patru la Melbourne, Djokovic este însă principalul favorit al specialiștilor la câștigarea trofeului, Nole impunându-se la AO în nouă rânduri.

În turul al doilea, Nole va da peste învingătorul partidei dintre Enzo Couacaud (191 ATP - Franța) și Hugo Dellien (131 ATP - Bolivia).

În vârstă de 35 de ani, Djokovic are în CV 21 de titluri de Grand Slam (la doar un trofeu în urma liderului Rafael Nadal), iar dintre acestea nouă au fost obținute tocmai la Australian Open (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021).

S-ar putea să te intereseze și:

>> Novak Djokovic a vorbit despre avantajele expulzării din Australia, din urmă cu un an

>> Novak Djokovic a reprodus un moment de la CM 2022 - Clipul a ajuns viral

>> Imagini incredibile cu Novak Djokovic la Adelaide - Ipostaza în care a fost pus de fani