​Sorana Cîrstea (locul 42 mondial) a părăsit Australian Open 2023 din runda inaugurală, jucătoarea noastră fiind învinsă de Yulia Putintseva (locul 47 WTA), scor 6-2, 4-6, 3-6.

Sorana CirsteaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Cîrstea a început mai bine partida, a preluat rapid inițiativa, iar primul set i-a revenit cu scorul de 6-2. Yulia nu a reușit să-și câștige serviciul în vreun game, în total fiind șase breakuri în prima manșă.

Startul setului al doilea a adus întreruperea partidei din cauza vremii (a plouat marți la Melbourne), iar de la vestiare s-a venit cu o altă dinamică a jocului.

Putintseva a avut puterea să facă reglajele necesare după întrerupere, iar setul i-a revenit în urma singurului break din manșa a doua (scor 6-4).

Decisivul a fost unul încordat, iar echilibrul s-a rupt în celebrul game șapte: Sorana și-a cedat serviciul, iar de la acel moment nu a mai contat pe tabelă (6-3 pentru Putintseva, jucătoare care a câștigat ultimele trei gameuri ale disputei).

România a rămas deja fără trei sportive de pe tabloul de simplu, Jaqueline Cristian, Ana Bogdan și Sorana Cîrstea părăsind Australian Open din turul întâi.

Patricia Maria Țig (790 WTA - clasament protejat) o va întâlni pe chinezoaica Shuai Zhang (24 WTA, favorită 23), iar Irina Begu (28 WTA și cap de serie numărul 27) pe americanca Elizabeth Mandlik (130 WTA) în runda inaugurală de la Melbourne.

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Ana Bogdan și-a concediat antrenorul după Australian Open: „Nu merită nici să-l mai salut vreodată”

>> Decizia luată de organizatorii de la Australian Open după ce un steag al Rusiei a fost arborat la meciul unei jucătoare din Ucraina

>> Fostă finalistă de Grand Slam, învinsă în doar 55 de minute