​Caroline Garcia (cap de serie 4) și Aryna Sabalenka (favorită 5) au obținut calificarea în turul al doilea de la Australian Open, primul Grand Slam al sezonului 2023.

Caroline GarciaFoto: Paul CROCK / AFP / Profimedia

Caroline Garcia și Aryna Sabalenka, calificări fără emoții în turul doi de la Australian Open

Cele două și-au respectat statutul de mari favorite și s-au impus fără emoții în meciurile jucate marți la Melbourne.

Caroline Garcia a trecut de Katherine Sebov (Canada - 190 WTA), scor 6-3, 6-0. Partida a durat doar 65 de minute.

În turul al doilea, Garcia va da peste Leylah Fernandez (Canada - 40 WTA), sportivă care are în CV o finală de Grand Slam - US Open 2021 (învinsă de Emma Răducanu pe Arthur Ashe).

Într-o altă partidă a zilei, Aryna Sabalenka (cap de serie 5) a învins-o pe Tereza Martincova (Cehia - 74 WTA) în două seturi, scor 6-1, 6-4. Meciul s-a întins pe durata a 69 de minute.

Pentru Aryna urmează un duel cu Shelby Rogers (SUA - 51 WTA).

Campioană la Roland Garros în 2016 și la Wimbledon în 2017, Garbine Muguruza a părăsit Grand Slamul de la Melbourne încă din runda inaugurală. Iberica a fost învinsă de Elise Mertens, scor 6-3, 6-7(3), 6-1.

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Decizia luată de organizatorii de la Australian Open după ce un steag al Rusiei a fost arborat la meciul unei jucătoare din Ucraina

>> Fostă finalistă de Grand Slam, învinsă în doar 55 de minute

>> Două favorite, eliminate în primul tur de jucătoare din afara Top 100 WTA