Una dintre surprizele plăcute ale primei zilei la Australian Open 2023 a fost Cristina Bucșa, jucătoare spaniolă născută în Republica Moldova, care nu postează pe rețelele de socializare și nu are sponsori.

Cristina Bucșa - TenisFoto: Frank Molter / DPA / Profimedia

Cristina Bucșa, o jucătoare de tenis atipică

Departe de rețelele de socializare, Cristina Bucșa nu are sponsori într-o lume a tenisului în care colegii ei au contracte de milioane de dolari și postează totul pe Instagram, scrie Marca.

„Rețelele de socializare nu înseamnă nimic pentru mine. Sunt concentrată asupra persoanei mele și nu îmi place să fac multe fotografii și să îmi arăt viața altor oameni”, a declarat sportiva.

A intrat în top 100 după victoria împotriva Evei Lys

În primul tur al Australian Open, tenismena născută la Chișinău a învins-o pe Eva Lys, 2-6 6-0 6-2, cu echipament cumpărat din banii proprii, urcând pe locul 100 WTA.

„Îmi place să fiu liberă, nu am nevoie de multe haine. Am șapte tricouri, șapte pantaloni și șapte fuste, îmi ajung. Nu este o cheltuială mare cu hainele. Dacă va veni un sponsor vom discuta”, susține Bucșa.

Antrenată de tatăl ei

Cristina este pasionată de lectură, psihologie, filozofie și îl are ca mentor și antrenor pe tatăl său.

„Nu știu ce tensiune folosesc pentru rachetă. Tatăl meu face totul, așa a fost mereu”.

Deși a intrat în top 100 WTA, Bucșa rămâne cu picioarele pe pământ.

„Îmi place să joc meci cu meci. Să plec de pe teren cu sentimentul că am îmbunătățit ceva. Mă bucur să fiu în top 100, dar nu este ceva extraordinar. Am un mod de a vedea tenisul diferit decât alți jucători”, a încheiat jucătoarea spaniolă în vârstă de 25 de ani.