Iga Swiatek a făcut pasul în turul al doilea de la Australian Open 2023, dar nu fără ceva probleme. Poloneza a comis multe erori neforțate pentru standardele ei, iar victoria cu Jule Niemeier (locul 69 WTA) a fost obținută după două ore de joc, scor 6-4, 7-5.

Iga SwiatekFoto: Aaron Favila / AP / Profimedia

Iga Swiatek, în turul doi de la Australian Open 2023

Un singur break (venit la 5-4) a făcut diferența în primul set al partidei de pe Rod Laver Arena, Jule cedându-și serviciul într-un moment în care presiunea pusă de Iga de la retur a fost una mare.

Al doilea set a fost unul în care Swiatek a fost constant cu un pas în urma adversarei. Nemțoaica a făcut breakul devreme, iar apoi a condus pe rând pe tabelă cu 2-0, 3-1, 4-2 și chiar 5-3.

La 5-4, Jule a servit pentru a trimite meciul într-o manșă decisivă, dar importanța momentului a copleșit-o pe sportiva din Germania. Nu doar că nu a închis setul, dar de la acel moment Niemeier nu a mai câștigat vreun game, iar Swiatek a închis partida (6-4, 7-5).

Iga a terminat meciul din runda inaugurală cu 3 duble greșeli și 28 de erori neforțate.

Nu a fost însă genul de meci cu care ne-a obișnuit Iga în ultimele luni (dominat copios), poloneza alternând loviturile pe linie cu erorile mari (venite în special de pe forehand).

De știut:

  • În turul al doilea, Iga Swiatek va da peste Camila Osorio (Columbia - 84 WTA).

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Trei românce vor debuta marți la Melbourne - Cele mai interesante meciuri ale zilei

>> Australian Open 2023: Jaqueline Cristian, învinsă în doar 58 de minute de a treia favorită

>> Fosta elevă a lui Darren Cahill, prima favorită eliminată de la Australian Open 2023