Rafael Nadal a obținut calificarea în turul al doilea de la Australian Open 2023, însă așa cum era de așteptat meciul cu talentatul Jack Draper nu a fost deloc unul ușor. Victoria ibericului a venit în patru seturi, iar britanicul a acuzat probleme fizice (crampe) în ultima parte a duelului.

Rafael NadalFoto: Aaron Favila / AP / Profimedia

>> VIDEO Faza zilei la Australian Open: Rafael Nadal a rămas fără rachetă

Rafael Nadal, victorie cu talentatul Jack Draper

Aflat pe locul 38 în ierarhia ATP, britanicul de 21 de ani a oferit un răspuns foarte bun campionului en-titre de la Melbourne.

Nadal a câștigat la mare luptă primul set (7-5), iar cel de-al doilea a fost dominat de Draper (6-2). Mai puternic din punct de vedere mental, Rafa a profitat de șansele avute și și-a adjudecat al treilea set (6-4), însă deja Jack începuse să acuze probleme medicale (crampe).

Aflat pe un val de încredere după câștigarea setului al treilea, Nadal a trecut la conducerea partidei, ținând cont și de faptul că britanicul a avut unele momente când s-a deplasat tot mai greu pe teren din cauza crampelor.

Campion en-titre la Melbourne, Rafa a avut nevoie de trei ore și 41 de minute pentru a trece de talentatul său adversar, scor 7-5, 2-6, 6-4, 6-1.

Rezumatul partidei Nadal vs Draper

Sursa video: Eurosport

În turul al doilea, Nadal va da peste Mackenzie McDonald (65 ATP), americanul trecând de compatriotul Brandon Nakashima (49 ATP), scor 7-6(5), 7-6(1), 1-6, 6-7(10), 6-4.

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Trei românce vor debuta marți la Melbourne - Cele mai interesante meciuri ale zilei

>> Australian Open 2023: Jaqueline Cristian, învinsă în doar 58 de minute de a treia favorită

>> Fosta elevă a lui Darren Cahill, prima favorită eliminată de la Australian Open 2023