​Bianca Andreescu și Emma Răducanu, jucătoare cu origini românești, s-au calificat în turul al doilea de la Australian Open 2023, în urma victoriilor obținute în prima zi a competiției de la Melbourne.

Emma RaducanuFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Bianca Andreescu a eliminat o favorită în primul tur de la Australian Open

Aflată pe locul 43 în clasamentul mondial, Andreescu a avut nevoie de o oră și 41 de minute pentru a trece de cehoaica Marie Bouzkova (favorită 25), scor 6-2, 6-4.

Bianca va da în runda următoare peste Cristina Bucsa (100 WTA), după ce sportiva născută la Chișinău (reprezintă Spania) a învins-o pe Eva Lys (126 WTA), scor 2-6, 6-0, 6-2.

Emma Răducanu, victorie în două seturi în fața unei vecine de clasament

Ajunsă pe locul 75 în urma rezultatelor neconvingătoare din 2022, Răducanu a învins-o fără emoții pe Tamara Korpatsch (74 WTA), scor 6-3, 6-2. Meciul a durat o oră și 25 de minute.

Rezumatul partidei dintre Emma Răducanu și Tamara Korpatsch

Sursa video: Eurosport

Emma va avea o misiune foarte dificilă în turul al doilea: o va întâlni pe Coco Gauff (favorită 7), după ce marea speranță a tenisului american a trecut de lidera mondială de la dublu, Katerina Siniakova (46 WTA), scor 6-1, 6-4.

De știut:

  • Prin calificarea în turul al doilea, Andreescu și Răducanu și-au egalat cele mai bune performanțe de la Australian Open. Ambele au în palmares câte un titlu de Grand Slam: canadianca s-a impus la US Open în 2019, iar britanica în 2021.

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Australian Open 2023: Jaqueline Cristian, învinsă în doar 58 de minute de a treia favorită

>> Fosta elevă a lui Darren Cahill, prima favorită eliminată de la Australian Open 2023