Înainte de începerea Australian Open 2023, Novak Djokovic, aflat pe locul 5 ATP, a dezvăluit cum l-a motivat expulzarea din urmă cu un an și mai apoi interzicerea participării la turneele din Statele Unite ale Americii.

Novak DjokovicFoto: Antonio Calanni / AP / Profimedia

Djokovic, ajutat de măsurile Covid-19

Sârbul susține că măsura luată în urmă cu un an la Australian Open s-a dovedit a fi un factor determinant pentru succesul din 2022, permițându-i să se antreneze mai mult, scrie Daily Mail.

Acesta nu a putut concura nici la turneele organizate în Statele Unite, pentru că nu era vaccinat împotriva Covid-19, însă a reușit să câștige cel de-al șaptelea titlu la Wimbledon și a încheiat anul cu o victorie în finala ATP Tour de la Torino.

Revenit la Melbourne, după ce interzicerea vizelor a fost ridicată de guvernul australian, Djokovic a explicat cum l-au avantajat de fapt restricțiile din 2022.

„Faptul că nu am jucat câteva luni în prima parte a anului mi-a permis să mă concentrez cu adevărat și să lucrez la corpul meu, la lovituri, ceea ce m-a ajutat să obțin rezultatele ulterioare.

Ca jucător profesionist de tenis la cel mai înalt nivel, nu prea ai timp cu adevărat pentru antrenamente lungi.

De asemenea, trebuie să spun că experiențele pozitive pe care le-am avut în Australia depășesc experiența negativă de anul trecut”, a declarat Djokovic.

Numărul 5 ATP a câștigat de nouă ori turneul Australian Open.