​Alexander Zverev a spus că Rafael Nadal se va retrage dacă va câștiga Roland Garros 2023, iar ibericul a fost întrebat la o conferință de presă dacă anunțul germanului este adevărat.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal neagă că se va retrage după Roland Garros 2023

Chiar dacă a pierdut ultimele meciuri jucate înainte de startul Australian Open și va împlini 37 de ani în această vară, Rafa a spus că afirmația lui Zverev reprezintă doar o părere personală și că nu se gândește încă la retragere.

„Nu știu ce se va întâmpla în 6 luni. Am o relație foarte bună cu Zverev, dar nu atât de bună încât să îi împărtășesc lui o astfel de decizie.

Realitatea e că sunt aici să joc tenis, sper să am un 2023 grozav și să lupt pentru turneele la care particip. M-am luptat de-a lungul întregii mele cariere cu accidentările și nu știu când va fi să mă retrag. Dar nu mă gândesc la asta în momentul de față.

Săptămână de săptămână m-ați întrebat, în ultimii ani, despre momentul retragerii și v-am răspuns de fiecare dată la fel: nu știu” - Rafael Nadal, într-o conferința de presă susținută înainte de Australian Open 2023.

Rafael Nadal, traseu dificil la Australian Open 2023 - Novak Djokovic, marele favorit

Campion en-titre la Grand Slamul de la Melbourne, Nadal a spus că se așteaptă la un meci dificil încă din runda inaugurală și a recunoscut că Novak Djokovic este favorit la câștigarea trofeului în acest an.

„Probabil voi avea una dintre cele mai dificile prime runde posibile (n.r. îl va întâlni pe britanicul Jack Draper, locul 40 ATP).

Djokovic a obţinut nişte rezultate foarte bune la sfârşitul anului trecut şi a început cu victorii în acest sezon. Australian Open este un turneu care a avut întotdeauna succes pentru el. Anul acesta cred că el este marele favorit.

Sigur, dacă Djokovic va câştiga turneul, îl voi felicita, ar realiza ceva istoric. Oricum, viaţa mea nu se va schimba cu nimic” - Rafael Nadal.