Roberto Bautista Agut, al patrulea favorit al turneului Adelaide International 2 (de categorie ATP 250), a fost învins în finală de surprinzătorul Soonwoo Kwon.

Soonwoo KwonFoto: Brenton EDWARDS / AFP / Profimedia

Soonwoo Kwon, campion la ATP Adelaide 2

Ajuns pe tabloul principal ca lucky loser, Kwon (84 ATP) a avut câștig de cauză după două ore și 43 de minute de joc în fața lui Bautista Agut (26 ATP), scor 6-4, 3-6, 7-6(4).

Soonwoo, care fusese eliminat în ultimul tur al calificărilor de Thomas Machac (115 ATP), și-a luat revanșa în fața cehului în runda inaugurală, iar apoi a mai trecut de Pablo Carreno Busta (15 ATP, favorit 2), Mikael Ymer (77 ATP) și Jack Draper (40 ATP).

De știut:

  • Sud-coreeanul și-a trecut astfel în CV al doilea titlu ATP, după cel de la Nur-Sultan din 2021. Soonwoo este primul jucător din țara sa care câștigă mai mult de un titlu în circuitul ATP.
  • Kwon este primul lucky loser care câştigă un titlu ATP după Marco Cecchinato, care a reuşit această performanţă în 2018.
  • În urma victoriei de la Adelaide, Kwon va urca 32 de locuri în clasamentul ATP, el urmând să se afle de luni pe locul 52 (cel mai bun ocupat până acum în carieră).