Paula Badosa (fostă ocupantă a locului 2 WTA, în aprilie 2022) a anunțat sâmbătă că nu va participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Paula BadosaFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Paula Badosa nu va juca la Australian Open 2023

Aflată pe locul 11 în clasamentul mondial, Badosa a suferit joi o accidentare la coapsa dreaptă, în timpul meciului cu Beatriz Haddad Maia (WTA Adelaide 2).

„Veşti proaste... La meciul din sferturile de finală de la Adelaide m-am accidentat şi după ce am primit rezultatele va trebui să stau câteva săptămâni... Sunt tristă că ratez Australian Open în acest an, îmi va lipsi. Voi face tot ce pot ca să revin cât mai curând posibil” - Paula Badosa pe Instagram.

De retragerea ibericei va profita brazilianca Laura Pigossi (113 WTA). Eliminată în ultimul tur al calificărilor, sportiva din Brazilia va fi acceptată direct pe tabloul principal de la Australian Open 2023, în calitate de lucky loser. Pigossi o va întâlni în primul tur pe Catherine McNally (95 WTA).

Australian Open 2023 va avea loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal.