Într-un comunicat de presă remis redacției, Ion Țiriac (în calitate de președinte de onoare al FRT) cere demisia lui David Haggerty, conducătorul Federației Internaționale de Tenis.

Ion TiriacFoto: JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia

Context:

  • ITF (Federația Internațională de Tenis) a anunțat finalul colaborării cu Kosmos (începută în februarie 2018), companie condusă de Gerard Pique, fostul jucător al Barcelonei și al naționalei Spaniei.
  • Formatul Cupei Davis a fost schimbat total (spre nemulțumirea multora), Kosmos angajându-se să aducă audiență și bani conform contractului semnat cu ITF (firma lui Pique promitea să investească în noul format al competiției trei miliarde de dolari, în următorii 25 de ani).

După aflarea ruperii înțelegerii dintre ITF și Kosmos, Ion Țiriac a reacționat prompt, omul de afaceri cerându-i demisia lui David Haggerty.

„În atenţia domnului Dave Haggerty, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis

Domnule preşedinte,

În calitate de preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Tenis, membru fondator al ITF din 1913, de trei ori finalist al Cupei Davis, vă reamintesc că în urmă cu patru ani, în faţa a 600 de reprezentanţi ai tenisului internaţional, aţi luat următorul angajament:

„să crească vizibilitatea, notorietatea şi situaţia financiară a briliantului tenisului mondial, Cupa Davis, prin parteneriatul cu compania Kosmos (parteneriat pe 25 de ani)”.

În acel moment, v-am avertizat că acest lucru va distruge cea mai importantă competiţie din tenisul mondial şi că nu va dura mai mult de 2-3 ani.

Astăzi, aţi anunţat încheierea colaborării. Am avut dreptate!

Drept urmare, sper că aveţi decenţa de a demisiona” - Ion Ţiriac.

În vârstă de 65 de ani, David Haggerty este președinte al ITF începând din septembrie 2015.