De 5 ori finalist în carieră la Australian Open, Andy Murray vede în Nick Kyrgios o potențială surpriză pentru această ediție a turneului de la Melbourne.

Nick KyrgiosFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

Nick Kyrgios, favoritul lui Andy Murray pentru Australian Open 2023

Din 1976, mai exact de la Mark Edmonson, niciun australian nu a mai reușit să se impună la Melbourne, iar Andy Murray este de părere că Nick Kyrgios se va bucura din plin de suportul publicului, pe care îl va putea folosi în avantajul său.

„Anul trecut a câștigat la dublu aici și apoi a avut un parcurs foarte bun la Wimbledon. A fost foarte aproape și nu a jucat rău nici la US Open.

A tot bătut la ușă în ultimii ani la turneele de Grand Slam și sper că s-a pregătit bine și acum pentru a avea o șansă bună.

Poate câștiga, dar nu este ușor.” - a spus britanicul pentru Daily Mail.

Câștigător a 3 turnee de Grand Slam, Andy Murray a subliniat faptul că aportul publicului, mai ales când joci în țara natala, poate fi și o presiune în plus, mai ales dacă nu știi să o gestionezi.

„Susținerea de acasă este un lucru pozitiv în fotbal, presupun că și în Australia este la fel.

Echipa care joacă acasă are tendința de a juca mai bine, la fel e și în tenis.

Doar că nu e așa ușor, nu au fost mulți jucători care au reușit să câștige un Grand Slam acasă.” - a adăugat Andy Murray.

Mai mult decât atât, Andy Murray a menționat și faptul că tenisul este mult mai urmărit acum, iar tot ceea ce se întâmplă în social media se reflectă și în jocul sportivilor.

„Tenisul e în lumina reflectoarelor mai mult acum, plus toate lucrurile legate de social media. Resimți mai multă presiune.

Am reușit în Marea Britanie, americanii s-au descurcat bine cu Serena și Venus, dar la băieți a trecut ceva timp.

Nu este ușor, evident că presiunea și așteptările sunt mari.” - a încheiat Murray.

Primul turneu de Grand Slam al anului 2023 se va desfășura în perioada 16-29 ianuarie.