Cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep va fi judecat în regim de urgență de Sports Resolution, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.

Simona HalepFoto: lev radin / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Simona Halep și turneul la care ar urma să revină în circuitul WTA

Românca este pentru moment suspendată provizoriu din tenis ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat (efectuat pe durata US Open 2022).

Conform Prosport, apărarea pregătită de Simona împreună cu echipa care o reprezintă este completă, iar avocații jucătoarei din România au cerut judecarea în regim de urgență a cazului.

Sursa citată vorbește despre un proces care va avea loc în termen de 3 luni de la prezentarea rechizitorului de către echipa de avocați care o reprezintă pe Halep.

Experții angajați de Simona merg pe ideea contaminării (n.r. ingerarea unui supliment alimentar contaminat), iar speranțele sunt acelea de a obține doar o mustrare, fără o suspendare definitivă.

„Printr-o particularitate excepțională a cazului să nu i se poată imputa vinovăţia sau neglijenţa, iar sancțiunea să fie cel mult o mustrare", menționează sursa citată.

Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Reamintim că suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

>> Australian Open 2023, capitol închis pentru Simona Halep - Fosta lideră WTA nu a primit wild card

George Cosac, încrezător că Simona va reveni până la US Open 2023

Într-un interviu acordat pentru ProSport, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, este convins de faptul că Simona Halep are câteva atuuri pentru a-și dovedi nevinovăția.

„Eu sunt optimist și cred că Simona Halep își va dovedi nevinovăția. Nu știu dacă va putea să meargă la Roland Garros, dar cred că va putea participa la US Open, pentru că până atunci se va da un verdict favorabil în privința ei.” - a precizat George Cosac.

Ediția din acest an a US Open va începe pe data de 28 august și se va încheia pe 10 septembrie.