Emma Răducanu a suferit o accidentare la ASB Classic de la Auckland și este incertă cu privire la participarea la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Emma RaducanuFoto: Manuela Davies / AP / Profimedia

Emma Răducanu, încrezătoare că se va reface la timp pentru Australian Open 2023

Sportiva clasată pe locul 75 în ierarhia WTA s-a accidentat la gleznă în duelul cu Viktoria Kuzmova și a fost nevoită să se retragă, părăsind terenul în lacrimi.

Emma Răducanu nu este sigură că va putea evolua la Australian Open, însă rămâne optimistă și se află la Melbourne, acolo unde se pregătește pentru o potențială participare.

Cu glezna luxată, Emma speră să revină „OK și pregătită”, fiind în plin proces de recuperare.

Luni, jucătoarea britanică a fost surprinsă în timp ce se antrena, dar aceasta era vizibil afectată de problema de la gleznă.

„A fost un moment tare nefericit (n.r. accidentarea), a venit într-un moment în care mă simțeam foarte bine pregătită din punct de vedere fizic și optimistă în legătură cu noul sezon” - a spus Emma Răducanu, potrivit Eurosport.

„Și pur și simplu am avut un accident pe teren, nu știu ce aș fi putut face pentru a preveni cu adevărat acest lucru. Iau lucrurile zi de zi și încerc în fiecare zi să văd și să fac progrese cât mai bine posibil.

Vom vedea, sperăm că până luni sau oricând va începe turneul, voi fi bine și voi fi pregătită. O luăm zi după zi și nu încercăm să ne așteptăm la prea multe în acest moment.” - a continuat ea.

Emma Răducanu a fost eliminată în turul doi la precedenta sa prezență la Australian Open.

Primul turneu de Grand Slam al anului 2023 se va desfășura în perioada 16-29 ianuarie.