Linda Noskova, 18 ani - marea surpriză din circuitul feminin în startul sezonului, a pierdut finala turneului WTA de la Adelaide. Sportiva din Cehia, clasată pe locul 102 mondial, a fost învinsă de Aryna Sabalenka (6-3, 7-6(4)).

Linda NoskovaFoto: Brenton EDWARDS / AFP / Profimedia

Aryna Sabalenka, marea câștigătoare de la WTA Adelaide

A doua favorită a întrecerii, Aryna a prins o zi incredibilă cu serviciul: a câștigat 93.5% din punctele jucate cu primul.

Replica Lindei a fost una pe măsură, în finală fiind consemnat un singur break: realizat de Aryna în primul set, în cel de-al șaselea game.

După ce a câștigat primul set cu 6-3, Sabalenka a avut nevoie de tiebreak pentru a închide partida (7-4). Meciul a durat o oră și 43 de minute.

Salt impresionant pentru Linda Noskova în clasamentul WTA

Traseul fantastic de la WTA Adelaide o va ajuta pe Linda să realizeaze un salt important în ierarhia mondială.

Noskova se afla pe locul 102 la startul competiției, iar după ce a trecut prin calificări a reușit să joace finala.

De săptămâna viitoare, jucătoarea din Cehia se va afla pe locul 56 în clasamentul WTA: salt impresionant de 46 de locuri după participarea spectaculoasă de la Adelaide.

De știut:

  • Venită din calificări (acolo unde a trecut de Kalinskaya și Potapova), Linda Noskova le-a învins până la marea finală de la Adelaide pe Kasatkina, Liu, Azarenka și Jabeur.
  • WTA Adelaide 1 a făcut parte din categoria WTA 500, s-a disputat în perioada 1-8 ianuarie pe hard și a avut premii totale în valoare de 826.837 de dolari.