​Novak Djokovic (principalul favorit) s-a calificat sâmbătă în finala turneului ATP de la Adelaide, fostul lider mondial câștigând cel mai important test jucat în debutul noului sezon: duelul cu Daniil Medvedev (cap de serie 3). Sârbul a avut câștig de cauză în două seturi, scor 6-3, 6-4.

Novak DjokovicFoto: Peter Mundy/Speed Media / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic, victorie importantă contra lui Daniil Medvedev înainte de Australian Open

Un singur break a făcut diferența în setul întâi, unul adjudecat de Nole cu 6-3. Rusul și-a cedat serviciul în gameul cu numărul patru, iar Djokerul a știut să profite de avantajul de pe tabelă (manșa s-a încheiat după 39 de minute).

Echilibrul s-a rupt în cel de-al doilea set în celebrul game cu numărul șapte: Nole a arătat de ce este unul dintre cei mai buni jucători de retur din istoria tenisului, iar soarta manșei a fost pecetluită (6-4).

După un meci de o oră și 24 de minute, Djokovic l-a învins pe Medvedev, scor 6-3, 6-4 (câte un break pe set).

În marea finală de duminică, Novak Djokovic îl va întâlni pe Sebastian Korda (33 ATP).

Americanul a trecut de Yoshihito Nishioka - niponul s-a retras la 7-6(5), 1-0 în favoarea adversarului.

Djokerul nu a cedat vreun set până la calificarea în finala de la ATP Adelaide (de categorie „250”): a trecut de Halys, Shapovalov și Medvedev.

Rezumatele semifinalelor de la ATP Adelaide

Novak Djokovic, în fața titlului ATP cu numărul 92 al carierei

Dacă va trece de Korda, Djokovic își va trece în CV titlul ATP cu numărul 92 din întreaga carieră. Dintre acestea, 21 sunt de Grand Slam. Novak are 1032 de victorii și 206 înfrângeri în carieră.

Djokovic, amintire dureroasă contra lui Medvedev

În urma victoriei de la Adelaide, Djokovic conduce cu 9-4 în meciurile cu Medvedev. De altfel, Nole s-a impus în ultimele patru.

Daniil a câștigat ultima dată contra lui Novak la US Open 2021, în finală, forțându-l pe sârb la acel moment să rateze Marele Slam (să câştige cele patru turnee de Grand Slam într-un an).