Turneul WTA de la Auckland și-a aflat numele finalistelor ediției din 2023, iar în ultimul act a ajuns o sportivă din afara TOP 100 mondial.

Rebeka MasarovaFoto: DAVID ROWLAND / AFP / Profimedia

Iberica Rebeka Masarova (130 WTA), în finală la WTA Auckland

Prezența lui Coco Gauff în marea finală nu trebuie să surprindă pe nimeni, americanca fiind una dintre jucătoarele de top din WTA. În plus, Gauff este principala favorită a competiției de la Auckland.

Jucătoarea din SUA a trecut în semifinale de Danka Kovinic (60 WTA), scor 6-0, 6-2. Partida a durat 74 de minute.

Surpriza apare atunci când vorbim despre adversara lui Coco din finală. Ocupantă a locului 130 în ierarhia mondială, Rebeka Masarova a reușit turneul de până acum al carierei.

Iberica a trecut în semifinale de Ysaline Bonaventure (95 WTA - Belgia), scor 6-3, 6-3, după un meci de doar 67 de minute.

Venită din calificări (acolo unde a trecut de Katherine Sebov și Sara Errani), Masarova le-a eliminat până la marea finală pe Sloane Stephens (câștigătoare de US Open în 2017), Anna Blinkova, Karolina Muchova și pe Ysaline Bonaventure.

Rezumatul partidei dintre Coco Gauff și Danka Kovinic

ASB Classic (WTA Auckland) se dispută în perioada 2-8 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 250, oferă premii totale în valoare de 259.303 de dolari, iar campioana en-titre (din 2020) este Serena Williams.