Emma Răducanu a început bine meciul cu Viktoria Kuzmova (6-0), dar s-a accidentat la gleznă, a cedat setul secund (5-7) și a părăsit cu lacrimi în ochi turneul „WTA 250” de la Auckland.

Emma RaducanuFoto: Kamran Jebreili / AP / Profimedia

Emma Răducanu dă vina pe teren pentru accidentarea de la WTA Auckland

Din cauza ploii, meciul s-a disputat pe un teren acoperit, iar sportiva britanică a dat vina pe suprafața de joc alunecoasă pentru accidentarea suferită.

„Este greu de acceptat. Am lucrat mult din punct de vedere fizic în ultimele luni, iar acum mă simt bine și sunt optimistă. Să fiu oprită de o nouă accidentare, să sufăr o entorsă la gleznă, e dezamăgitor, mai ales pentru că s-a întâmplat în prima săptămână. Cred că jucam un tenis destul de bun.

Terenurile sunt incredibil de alunecoase, așa că, sincer, nu e o surpriză că i s-a întâmplat asta cuiva. Nu e ceva ce pot controla, mai ales după o zi lungă de așteptare. O să fiu evaluată zilele următoare și vom vedea care sunt următorii pași.

În Auckland a plouat mult săptămâna asta, așa că nu am apucat să văd prea multe. Sunt sigură că putem îmbunătăți anumite aspecte ale jocului, dar per total mă bucur de sprijinul publicului și de jocul în aer liber. Fanii m-au făcut să mă simt ca acasă” - Emma Răducanu pentru Stuff.

Rămâne de văzut cât de gravă este accidentarea campioanei de la US Open 2021 și dacă aceasta se va recupera la timp pentru a participa la Australian Open (16-29 ianuarie).

WTA Auckland, sferturi de finală

Coco Gauff (1) - Lin Zhu

Viktoria Kuzmova vs Danka Kovinic (7)

Ysaline Bonaventure - Leylah Fernandez (3)

Karolina Muchova - Rebeka Masarova.

ASB Classic (WTA Auckland) se dispută în perioada 2-8 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 250, oferă premii totale în valoare de $259.303, iar campioana en-titre (din 2020) este Serena Williams.