Aventura Gabrielei Ruse la turneul de la Auckland (Noua Zeelandă) s-a oprit în optimile de finală, sportiva noastră fiind învinsă categoric de Karolina Muchova (151 WTA).

Gabriela RuseFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gabriela Ruse, învinsă de Karolina Muchova la WTA Auckland

Venită din calificări, Ruse (116 WTA) a cedat după o oră și 22 de minute de joc în fața sportivei din Cehia, scor 6-4, 6-1.

Muchova, fostă ocupantă a locului 19 WTA (mai 2021), a profitat din plin de erorile româncei (7 duble greșeli) și a făcut în total patru breakuri.

De știut:

  • Karolina Muchova o va întâlni în sferturile competiției de la Auckland pe iberica Rebeka Masarova (130 WTA).
  • Tot joi, Gabriela Ruse și cehoaica Tereza Martincova au fost învinse în sferturile probei de dublu de la Auckland de cuplul Miyu Kato/Aldila Sutjiadi (Japonia/Indonezia, favorite 3), scor 6-3, 7-5.
  • Pentru prezența în optimile de simplu, Ruse a obţinut 3.922 de dolari şi 30 de puncte, iar pentru parcursul la dublu ea primeşte, împreună cu Martincova, 2.400 de dolari şi 60 de puncte.

WTA Auckland, sferturi de finală

Coco Gauff (1) - Lin Zhu

Viktoria Kuzmova vs Danka Kovinic (7)

Ysaline Bonaventure - Leylah Fernandez (3)

Karolina Muchova - Rebeka Masarova.

ASB Classic (WTA Auckland) se dispută în perioada 2-8 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 250, oferă premii totale în valoare de $259.303, iar campioana en-titre (din 2020) este Serena Williams.