Quentin Halys s-a demonstrat a fi un adversar surprinzător de dificil pentru Novak Djokovic, dar principalul favorit a obținut până la urmă calificarea în sferturile turneului ATP de la Adelaide.

Novak DjokovicFoto: Kelly Barnes / AP / Profimedia

Novak Djokovic, în sferturi la ATP Adelaide după două tiebreakuri cu Quentin Halys

Francezul aflat pe locul 64 ATP a început perfect meciul din optimi (s-a impus în primul game la retur), a reușit câteva lovituri spectaculoase și a condus cu 3-0 și 5-2.

Scorul de pe tabelă l-a trezit pe sârb și Nole nu a mai cedat vreun punct în următoarele două gameuri. Djokovic nu a avut emoții în tiebreak și și-a adjudecat prima manșă cu 7-3.

Serviciul (11 ași în total) l-a ajutat pe Quentin să stea aproape de fostul lider mondial și în setul secund. Halys a salvat două mingi de meci la 4-5 (15-40), dar Djokerul a forțat din nou în prelungiri și a câștigat tiebreakul cu 7-5. Partida a durat aproape două ore.

Pentru Djokovic urmează un meci mai dificil (cel puțin din punct de vedere al locului ocupat în clasament de adversar) cu Denis Shapovalov (18 ATP, favorit 7). Sârbul a câștigat șapte întâlniri oficiale, în timp ce singura victorie a canadianului a venit la un turneu demonstrativ din 2019.

ATP Adelaide 1 se dispută în perioada 1-8 ianuarie, face parte din categoria ATP 250 și are premii totale în valoare de $642.735. Principalii favoriți ai competiției rămași în turneu sunt Novak Djokovic (1), Daniil Medvedev (3) și Andrey Rublev (4).

ATP Adelaide, sferturi de finală

Novak Djokovic (1) - Denis Shapovalov (7)

Daniil Medvedev (3) - Karen Khachanov (3)

Jannik Sinner (6) / Thanasi Kokkinakis - Sebastian Korda

Yoshihito Nishioka - Alexei Popyrin.

Rezumatul partidei dintre Novak Djokovic și Quentin Halys