Bianca Andreescu (locul 46 mondial) a fost eliminată în optimile turneului WTA de la Adelaide, după un meci pe care va dori să-l uite cât mai curând.

Bianca AndreescuFoto: Brenton EDWARDS / AFP / Profimedia

De la 4-0 pentru ea, Bianca Andreescu nu a mai câștigat vreun game

Bianca a avut un start fantastic de meci (a condus cu 4-0) contra rusoaicei Veronika Kudermetova (a patra favorită), dar continuarea a reprezentat un adevărat coșmar pentru sportiva cu origini românești.

Inexplicabil, jocul sportivei care reprezintă Canada s-a stins pas cu pas, iar Andreescu a ajuns să cedeze primul set după ce a pierdut șase gameuri la rând (6-4).

Încrederea Biancăi a ajuns la un nivel minim, iar Kudermetova a presat și mai mult simțind căderea incredibilă din jocul adversarei.

A patra favorită a adunat punct după punct, iar gameurile consecutive s-au tot pus în dreptul rusoaicei.

De la 4-0 în favoarea ei în startul partidei, Bianca a cedat toate gameurile rămase în joc, Kudermetova câștigând cu 6-4, 6-0 meciul din optimile competiției australiene. Partida a durat o oră și 19 de minute.

S-au mai disputat miercuri în optimi la WTA Adelaide

Marketa Vondrousova - Kaia Kanepi 6-0, 6-4

Aryna Sabalenka - Liudmila Samsonova 7-6(8), 7-6(3)

Marta Kostyuk - Elena Rybakina 6-7(5), 6-2, 6-3

Reamintim că România are două reprezentante în optimile competiției: Sorana Cîrstea o va întâlni pe Ons Jabeur (2 WTA și principala favorită a întrecerii), iar Irina Begu se va duela cu Jelena Ostapenko (a șaptea favorită).

WTA Adelaide face parte din categoria WTA 500, se dispută în perioada 1-8 ianuarie pe hard, are premii totale în valoare de $826.837, iar campioana en-titre este Karolina Pliskova (în 2020).