Iga Swiatek, lidera mondială, a câștigat meciul jucat împotriva jucătoarei Belinda Bencic, partida contând pentru United Cup, o competiție mixtă pe echipe.

Iga SwiatekFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Iga Swiatek, victorie cu Belinda Bencic la United Cup

Poloneza a intrat mai bine în meci, s-a impus de două ori contra serviciului, iar primul set i-a revenit cu 6-3 (a bifat și Belinda un break).

Jocul a fost mult mai echilibrat în cel de-al doilea set, unul în care Iga a ajuns în situația de a servi pentru meci la scorul de 5-4.

Bencic (campioană olimpică la Tokyo) a fost puternică mental, nu a cedat și a reușit să se impună contra serviciului la ultima tentativă (5-5).

S-a ajuns în tiebreak, acolo unde Iga a avut nervii mai tari și s-a impus cu 7-3. Partida a durata două ore și 3 minute.

A fost primul meci al duelului dintre Polonia și Elveția de la Brisbane.

Despre United Cup

Competiția se află la prima ediție și se desfășoară în Brisbane, Perth și Sydney. Se joacă pe hard, iar premiile totale sunt în valoare de $15 milioane.

La United Cup participă 18 echipe naționale, acestea fiind împărțite în șase grupe. Sunt cinci partide care se dispută în cadrul unei întâlniri între două echipe: două de simplu masculin, două de simplu feminin și un meci de dublu mixt.