Holger Rune (locul 11 ATP și cap de serie numărul cinci) a fost eliminat de la ATP Adelaide din runda inaugurală. Sportivul pregătit de Patrick Mouratoglou a fost învins de Yoshihito Nishioka.

Holger RuneFoto: GEORGIOS KEFALAS / AP / Profimedia

>> Novak Djokovic, debut cu o înfrângere în noul sezon

Holger Rune, învins în primul tur la ATP Adelaide

Norvegianul a început mai bine partida, iar după primul set (unul adjudecat cu 6-2) părea că meciul curge în favoarea câștigătorului Mastersului de la Paris.

Jocul lui Rune și-a mai pierdut din consistență, iar Nishikoka a știut să profite în momentele importante ale seturilor rămase de jucat.

Au urmat două manșe cu câte trei breakuri, niponul reușind de fiecare dată să se impună în două rânduri pe serviciul adversarului.

Locul 36 în ierarhia ATP, Nishioka a avut câștig de cauză, scor 2-6, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și șapte minute.

Ziua nu a fost una bună nici pentru al doilea favorit al întrecerii: Felix Auger-Aliassime a cedat în două seturi, scor 6-4, 7-6(5) în meciul cu Alexei Popyrin (locul 120 mondial). Partida a durat o oră și 53 de minute.

ATP Adelaide 1 se dispută în perioada 1-8 ianuarie, face parte din categoria ATP 250 și are premii totale în valoare de $642.735. Principalii favoriți ai competiției rămași în turneu sunt Novak Djokovic (1), Daniil Medvedev (3) și Andrey Rublev (4).