Sub atenta îndrumare a lui Patrick Mouratoglou, Holger Rune a avut o ascensiune impresionantă în anul 2022, iar cei doi își propun să rupă noi bariere în tenis.

Holger RuneFoto: Daniela Porcelli/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Holger Rune își propune să devină lider în ierarhia ATP în 2023

Danezul în vârstă de 19 ani a avut un an 2022 impresionant și a fost rezervă la Turneul Campionilor 2022, fiind clasat pe locul 11 în ierarhia ATP.

Tot în acest an, Holger Rune a reușit și cel mai important succes al carierei, după ce l-a învins pe Novak Djokovic în finala turneului ATP Paris, scor 3-6, 6-3, 7-5.

Pe lângă titlul cucerit la Paris, danezul pregătit de Patrick Mouratoglou a mai câștigat turneele de la Munchen și Stockholm.

Într-un interviu pentru Eurosport.co.uk, Patrick Mouratoglou a precizat că obiectivul lui Holger Rune de a deveni numărul 1 ATP în anul 2023 este unul cât se poate de realizabil.

„Cred că locul 1 ATP în 2023 e foarte realistic pentru Holger. Dacă îți impui singur limite, nu vei reuși să le depășești.

Are toate motivele din lume să aibă obiective îndrăznețe. Nu o spun doar rezultatele, ci și modul în care se mobilizează când își fixează țeluri atât de înalte.

Funcționează foarte bine pentru el o astfel de presiune.” - a declarat acesta.

Francezul a precizat de asemenea că cei doi se pregătesc intens de primul turneu de Grand Slam al anului 2023, Australian Open, acolo unde la prima sa participare (2022), Holger Rune a fost eliminat încă din primul tur.

Mai mult decât atât, Patrick Mouratoglou a ținut să precizeze faptul că din punct de vedere mental, elevul său este foarte pregătit.

„Dacă nu va fi numărul 1 în 2023, nu e nicio problemă. Știe că, dacă va munci, va ajunge acolo. Poate că o să dureze încă 6 luni, un an, doi ani sau trei ani. Dar va ajunge acolo și va face tot ce depinde de el să își vadă visul.

Are un psihic tare, faptul că își exprimă ambițiile îl ajută. Alți jucători se feresc să admită că vor să câștige un turneu sau altul, pentru că se tem că vor fi demoralizați, dar pe Rune îl ambiționează și mai mult să verbalizeze.

E o provocare pentru el și asta îl ajută enorm.”