​Transylvania Open, turneul de la Cluj-Napoca, a fost ales cel mai bun turneu de categorie „WTA 250” al anului, primind această distincţie în urma voturilor jucătoarelor.

Transylvania Open de la Cluj-NapocaFoto: Melinda Nagy / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Transylvania Open a fost recunoscut drept unul dintre turneele remarcabile ale sezonului şi a fost votat Turneul Anului 2022 de jucătorii din circuitul internaţional. Este o realizare incredibilă care subliniază cantitatea enormă de muncă grea depusă de echipa care a organizat acest turneu şi care demonstrează dedicarea oferită pentru a crea o experienţă frumoasă şi caldă pentru sportivii WTA” - Steve Simon, şeful WTA.

Câştigătorii premiului WTA Turneul Anului, votaţi de jucători, au primit această recunoaştere datorită excelenţei personalului şi organizării lor, a fanilor pasionaţi şi a devotamentului mai amplu faţă de sport şi sportivii săi.

„Este o bucurie şi o onoare imensă pentru noi să primim această distincţie. Am muncit foarte mult în ultimii doi ani şi ne-am canalizat toate forţele pentru ca Transylvania Open să fie un turneu la standarde internaţionale şi de care România să fie mândră. Faptul că jucătoarele au avut cea mai minunată experienţă anul acesta, în cadrul unui turneu de tenis WTA250, la Cluj-Napoca, ne motivează şi ne oferă o responsabilitate şi mai mare de a oferi calitate tenisului şi tenis de calitate” - Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open, citat de FR Tenis.

Premiile turneelor ​​sunt împărţite în trei categorii, reflectând diferitele niveluri ale turneelor ​​WTA, câştigătorii fiind astfel:

  • WTA 1000: BNP Paribas Open (Indian Wells)
  • WTA 500: Credit One Charleston Open
  • WTA 250: Transylvania Open (Cluj-Napoca).