După opt luni de închisoare, fostul jucător de tenis Boris Becker, de șase ori campion de Grand Slam, a fost eliberat joi, a anunțat guvernul britanic, transmit Reuters și AFP. Fostul lider ATP va fi expulzat din Regatul Unit. Fosta stea a sportului alb a fost condamnată pentru că a ascuns bunuri și împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline pentru a evita plata datoriilor.

Boris BeckerFoto: WIktor Szymanowicz/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

În aprilie, Boris Becker, în vârstă de 55 de ani, care locuia în Londra din 2012, a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare de către un tribunal londonez într-un proces cu privire la falimentul personal.

„Orice cetățean străin care este condamnat pentru o infracțiune și primește o pedeapsă cu închisoarea este luat în considerare pentru expulzare cu prima ocazie", a precizat Ministerul de Interne într-un comunicat, refuzând să comenteze cazul lui Becker.

Mama sa, Elvira Becker, în vârstă de 87 de ani, a spus că întoarcerea acasă a lui „Boom Boom Becker” este „cel mai frumos cadou de Crăciun", a relatat marți tabloidul The Sun, citat de AFP.

Potrivit agenției britanice de știri PA, Boris Becker a fost eliberat joi dimineață din închisoarea Huntercombe, situată la circa 60 de kilometri de Londra, întrucât era eligibil pentru expulzare în calitate de străin condamnat la mai mult de 12 luni de închisoare, scrie AFP.

Fostul campion se va întoarce în Germania cu un avion privat închiriat de o televiziune, care ar fi plătit o sumă generoasă pentru a-i spune povestea, potrivit presei britanice citată de France Presse.

La momentul falimentului său în 2017, în urma unei serii de afaceri proaste, datoriile fostului jucător de tenis erau estimate la 50 de milioane de lire sterline, echivalentul a 59 de milioane de euro.

Becker fusese condamnat anterior pentru evaziune fiscală în Germania în 2002, pentru care a primit o pedeapsă cu suspendare.

Fostul mare jucător de tenis a câștigat prima sa finală la Wimbledon în 1985, la vârsta de 17 ani, devenind cel mai tânăr și primul jucător nefiind cap de serie care a câștigat titlul la simplu masculin. El a mai câștigat alte două titluri la Wimbledon.

În vârstă de 55 de ani, Boris Becker a urcat pe primul loc mondial pe 28 ianuarie 1991. A câștigat doar din premiile din tenis $25.080.956, iar de-a lungul carierei s-a impus în șase turnee de Grand Slam: Australian Open (1991, 1996), Wimbledon (1985, 1986, 1989) și US Open (1989).

>> Boris Becker, mesaj din închisoare pentru Ion Țiriac