Nu a mai rămas mult timp până la startul oficial al sezonului 2023 din ATP, iar pregătirile jucătorilor au intrat în linie dreaptă. Întrebat ce crede că se va întâmpla anul viitor în circuitul mondial masculin, Nick Kyrgios nu are multe semne de îndoială. Vechea gardă nu se va preda și va lua din nou fața noii generații.

Nick KyrgiosFoto: Charles Krupa / AP / Profimedia

Novak Djokovic și Rafael Nadal, fără rivali și în 2023, crede Nick Kyrgios

Australianul, finalist la Wimbledon în acest an, nu le dă mari speranțe tinerilor jucători în lupta cu titanii Novak Djokovic și Rafael Nadal.

Conform acestuia, Nole va fi aproape imposibil de învins pe suprafețele hard, nivelul arătat de sârb fiind unul fantastic.

Kyrgios este de părere că Djokerul se va impune la Australian Open 2023 (acolo unde anul viitor va avea drept de participare) și va fi extrem de greu de învins pe iarba londoneză de la Wimbledon („doar dacă nu-l opresc eu” - spune Nick).

De asemenea, Nick mai consideră că Nole este mare favorit și la US Open, acolo unde poate doar Daniil Medvedev l-ar putea învinge.

Făcând referire și la Roland Garros (turneu despre care în trecut a spus că este cel mai slab de Grand Slam și că ar trebui eliminat din calendarul competițional), Kyrgios consideră că Rafael Nadal se va impune încă o dată.

„Ei bine, Rafa va câștiga la Roland Garros, iar Djokovic probabil va triumfa la Wimbledon - doar dacă nu-l opresc eu. Nole domină categoric pe suprafețele rapide, își ridică fantastic nivelul, așa că nu cred că va putea fi învins la Australian Open și Wimbledon.

Posibil nici la US Open. Poate acolo să-l învingă totuși Daniil Medvedev”, spune Nick Kyrgios, citat de tennis365.com.

Australianul nu lasă nicio urmă de speranță pentru restul jucătorilor din ATP: Nick nu crede că Djokovic și Nadal vor avea cu adevărat rivali în circuitul mondial nici în 2023.

Rămâne de văzut dacă Kyrgios va avea sau nu dreptate.

În 2023, Nadal va împlini 37 de ani, iar Djokovic 36.

Dacă ceea ce spune Kyrgios se va întâmpla, atunci la finalul sezonului viitor ierarhia titlurilor de Grand Slam ar putea avea un nou lider: Novak Djokovic (24 de turnee majore - față de cele 23 pe care le-ar putea avea Nadal).