Karolina Pliskova, fostă lideră a ierarhiei WTA, a anunţat marţi că l-a reangajat pe Sascha Bajin, antrenorul german de care s-a separat în luna iulie, informează AFP.

Karolina PliskovaFoto: Brad Penner / AP / Profimedia

Sascha Bajin o va antrena din nou pe Karolina Pliskova

În vârstă de 30 de ani, Pliskova s-a pregătit de atunci sub comanda compatriotului său Leon Friedl, coborând între timp pe locul 31 în clasamentul WTA, fără să câştige niciun turneu.

Înainte de a lucra cu cehoaica, Bajin (38 de ani) a ajutat-o pe japoneza Naomi Osaka să câştige două turnee consecutive de Grand Slam: US Open 2018 şi Australian Open 2019.

Desemnat Antrenorul anului 2018 de WTA, Sascha Bajin a mai colaborat de asemenea cu Serena Williams şi Kristina Mladenovic.

Pliskova, care are în palmares 16 titluri la simplu, a început să lucreze cu Bajin în noiembrie 2020, germanul ajutând-o să se califice anul trecut în finala turneului de la Wimbledon.

Cei doi au pus capăt colaborării lor în vara acestui an, după eliminarea cehoaicei în turul al doilea al Grand Slamului britanic.

Karolina Pliskova nu a câştigat până în prezent niciun titlu de Grand Slam, iar ultimul său succes în circuitul feminin datează din ianuarie 2020, când s-a impus în turneul de la Brisbane (Australia), scrie Agerpres.