De la finalul lunii octombrie, cariera și viața Simonei Halep au fost puternic zdruncinate de testul pozitiv de la controlul antidoping efectuat la US Open 2022.

Simona HalepFoto: lev radin / Alamy / Alamy / Profimedia

Testul pozitiv cu Roxadustat i-a adus Simonei o suspendare pe o perioadă nedeterminată, iar românca se luptă pentru a-și dovedi nevinovăția, în ideea de a primi o pedeapsă cât mai mică.

John Millman crede că Simona Halep este nevinovată

John Millman este un alt jucător din circuit care vine în apărarea Simonei Halep, în urma scandalului de dopaj în care se află constănțeanca.

Reacția unei câștigătoare a șase titluri de Grand Slam în cazul de dopaj al Simonei Halep

Într-o postare pe contul său oficial de Twitter, australianul care a făcut la un moment dat parte din top 50 în ierarhia ATP, a precizat care este opinia sa cu privire la situația Simonei.

„În general nu îmi plac TUE-urile (scutirile pentru uz terapeutic) în sportul profesionist. Deschid prea multe breșe pentru a te putea dopa legal. E o situație foarte nefericită pentru cei care au cu adevărat nevoie, precum este cazul aici.

Cu toate acestea, este cunoscut de mult timp că, dacă vrei să te dopezi, faci rost de o scutire pentru uz terapeutic.

Ca să continui, acesta este unul dintre motivele pentru care cred că Simona Halep este nevinovată. Dacă ar fi vrut cu adevărat să își îmbunătățească performanța printr-o substanță interzisă, ar fi putut căuta o scutire de uz terapeutic.

Cred cu tărie că e nevinovată și sper să revină cât mai curând pe teren.” - a menționat John Millman.